keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Tahallinen virhe

Tänään tuli uusin Ihana-lehti. Lainaan tähän tekstiä pääkirjoituksesta:

"Virhe- mikä ihanaa mahdollisuus"
Entisaikoina oli tapana tehdä käsitöihin -erityisesti kirjontatöihin - virhe. Ihan tahallaan, jos muuten vaikka olikin kyseessä huolellinen käsityön taitaja. Virhe tehtiin suojelutarkoituksessa, sillä haluttiin hämätä ja harhauttaa pahoja henkiä. Tämä kikka toimi hyvin erityisesti peitteissä ja vaatteissa, jolloin peiton päällä oleva tai pääntietä ja hihansuuta koristava kirjontakuvio harhautti paholaisen eksyksiin. Virheen kohdalla paha henki hämmästyi eikä osannutkaan luikahtaa vaatteen sisällä olevaa henkilöä härnäämään.
Kansanusko elää enää harvassa, kirjonnatkin tehdään nyttemmin mieluusti täydellisiksi. Mutta virheistä voi edelleenkin olla iloa . Mikä onkaan parempi tapa kehittyä kuin omista virheistä oppia ottamalla?"

Aika hassu juttu, en ollut koskaan aiemmin tuohon taikauskoisuuteen törmännyt. Mutta, tunnustan näin julkisesti, että olen tehnyt moneen neuleeseen tahallani virheen. Etenkin sellaiseen, jonka olen laittanut myyntiin tai antanut lahjaksi. Taka-ajatuksenani ei ole ollut pahan hengen torjuminen vaan oman työn tunnistaminen aikojen päästä. Yhteen  lahjaksi tekemääni  kirjoneuletyöhön tein tahallisen virheen, oli hauska tunnistaa neule vuosien jälkeen. Ilman virhettä en olisi kyseistä puseroa omaksi työkseni tunnistanut.

Käsitöiden ja askartelun saralta allekirjoitan myös sen, että omista virheistä oppii. Ja kaipa se koskee muutakin elämää.

PS. Ja Ihana-lehdessä oli monta kivaa ideaa ja aivan ihana nukkekoti-esittely!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heipsan, toivon, että täällä blogissani kävijät jättäisivät pienen tai isommankin tervehdyksen käynnistään... Niitä on mielestäni tosi kiva lukea.

Sunnuntaishoppailua

Kävimme eilen tutustumassa Orimattilan Megamyyntiareenan lankavalikoimaan. Olihan siellä vaikka mitä. Kässäpussiosastolta ostin nämä langa...