tiistai 28. heinäkuuta 2015

Muunlaista kädentyötä

Kävin tänään lähimetsässä poimimassa mustikoita. Niitä on tänä vuonna tosi reilusti ja nyt räksänkakkamerkit näyttivät niiden olevan jo kypsiä.
Kävelin reissullani 2237 askelta, kotoa takaisin kotiin. Metsässä oli paljon marjastajia mutta he suuntasivat kauemmas. Itse poimin lähempää asutusta, marjat joiden ohi muut kulkivat. Aikaa kului vajaat puolitoista tuntia ja saaliina kolmisen litraa mustikoita pakkaseen. Kanttarellejakin olisi ollut vaikka kuinka, ne jäivät muiden saaliiksi.
Kerään marjat vasemmalla kädellä, en osaa käyttää oikeaa kättä marjojen poimimiseen vaikka kirjoitan ja teen muitakin töitä oikeakätisesti.
2 kommenttia:

  1. Hyvä marjasaalis sinulla. Meillä eivät vielä olleet täysin kypsiä mutta reilu kaksi litraa saatiin noukituksi. Pitänee ootella vielä ainakin yksi viikko marjojen kypsymistä. Sieniä kävin myös vähän katselemassa ja sainkin muutaman herkkutatin ja kanttarelleja - kyllä niistä sienipiirakan saa väsätyksi. Rouskuja löytyi myös vähän, ne laitan pakastimeen kunhan saan ensin kiehautettua... Nopeasti ja melkein huomaamatta tulee askelmittariin askelia kun lähtee metsäreissulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on paikkapaikoin tosi reilusti mustikkaa. Ja aika hyvin kypsääkin. Vattujakin näyttää tulevan hyvin mutta ne olivat aivan raakoja vielä.

      Poista

Heipsan, toivon, että täällä blogissani kävijät jättäisivät pienen tai isommankin tervehdyksen käynnistään... Niitä on mielestäni tosi kiva lukea.

Sunnuntaishoppailua

Kävimme eilen tutustumassa Orimattilan Megamyyntiareenan lankavalikoimaan. Olihan siellä vaikka mitä. Kässäpussiosastolta ostin nämä langa...