sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Säärystimet -vuoden ensimmäisenä valmiina

Ostin aiemmin syksyllä Adlibrikselta lankoja jotka olivat minulle uusia tuttavuuksia. Eilen aloitin säärystimien neulomisen turkoosinsävyisestä langasta. Nyt, kun televisiosta tulee nuorten lätkää ja maastohiihtoa, on ollut samalla kiva neuloa säärystimiä. Yksi simpukkahuivi on kesken mutta nyt kaipasin muuta tekemistä.Lanka on 75% villaa ja 25% polyamidia. Neuloin kolmosen pyöröllä. Kerässä on 100 grammaa, säärystimiin sain kulutettua n. 150 grammaa. Säärystimien muut mitat lisään myöhemmin. Eilen sain hajoitettua tietokonepöydän (ikää 16 vuotta) ja samalla meni sitten olohuoneen järjestys uusiksi. Vanhan pöydän laatikoissa olleet tavarat ovat nyt kasseissa odottamassa uutta pöytää.


Uusi vuosi alkoi pakkasella ja parvekelaseihin muodostui jääkukkasia. Tänään herätessäni ilahduin, kun maa oli saanut pienen lumipeitteen. Ja tätä kirjoittaessani tulee lisää lunta. Ihanaa!

8 kommenttia:

 1. Meillekin satoi tänään kevyttä pakkaslunta muutaman sentin - nyt tuntuu ihan talvelta kun on valkoinen maa ja pakkasta. No mulle tietysti riittäis tämäkin - 15 mutta voipi olla että aamusella herätään vieläkin kylmempään.... Kaunista on tuo säärystinlanka ja lämpimän näköiset säärystimet, tykkään!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille on luvassa pakkaspäiviä ja -lunta. Vesijärvi on vielä avoinna ja tuo kosteutta ilmaan.
   Tuo lanka on ruotsalaisen Järbogarnin. Hamstrasin sitä eri sävyissä Adlibriksen alennusmyynnistä.

   Poista
 2. Kauniit säärystimet! Eilen satoi hieman pakkaslunta ja oli karmea viima tai oikeastaan tuuli. Nyt sitten onkin 20 astetta pakkasta. Että kunnon talvisäätä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kivaa puuhaa telkkaria katsellessa.
   Meillä on tänään ollut -16 astetta pakkasta mutta viima tekee siitä kylmempää.
   Ihanaa, kun tuli talvi!

   Poista
 3. Pornaisissa on tällä hetkellä pakkasta 14 astetta ja maassa ohut lumikerros. Tokaluokkalainen tyttäreni odottaa luistelemaan pääsyä kiihkeästi. Joulupukki toi hänelle uuden luistelukypärän.
  Hyvännäköinen säärystin. Loppuviikolla lämmintä vaatetta tarvitaankin. Sen verran kylmää on ennustettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppiaisena pitäisi olla 25 astetta pakkasta :) On aika isoja lämpötilavaihteluita nopeasti.

   Poista
  2. Just käytiin tossa naapurissa kahvilla. Pornaisissa mittari näyttää -22 astetta. Eli reilut 40 astetta lämpötilaeroa sisällä ja ulkona. Kyllä sen huomasi, vaikka lyhyt matka mentiin ulkona. Tuntui, että sieraimet liimautuu yhteen, kun hengittää nenän kautta.

   Poista
  3. Ilmatieteenlaitos on antanut pakkasvaroituksen :) Mitenhän me olemme ennen pärjänneet, kun ei ole ollut samanlaista tiedonvälitystä?

   Poista

Heipsan, toivon, että täällä blogissani kävijät jättäisivät pienen tai isommankin tervehdyksen käynnistään... Niitä on mielestäni tosi kiva lukea.

Sunnuntaishoppailua

Kävimme eilen tutustumassa Orimattilan Megamyyntiareenan lankavalikoimaan. Olihan siellä vaikka mitä. Kässäpussiosastolta ostin nämä langa...